keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Kadonneen rokotteen metsästys, osa 2

Kuinka kauan kestää saada yksi rokote? Noin 2 viikkoa, lukemattomia puhelinsoittoja ja 8 eri käyntiä erinäisissä terveyspalveluita tarjoavissa paikoissa terveydenhoitajista apteekkeihin, mutta nyt se on rokote on sitten vihdoin ja viimein saatu.

Tänään aamulla sain rokotteen. Eilen hain apteekista ja tänään marssin lääkäriin ottamaan sen. Virallisesti rokotteen anto ei olisi kuulunut kyseiselle lääkärille, mutta satuin törmäämään eilen lounaalla yliopiston työntekijöiden terveyshuollon sihteeriin, hyvin avuliaaseen ja mukavaan naiseen jonka luona kävin (visiitti numero 2), ja hänen kauttaan sain ajan tälle lääkärille. Kuulin muuten aamulla tältä lääkäriltä, että sekä reseptin kirjoittaminen että rokotteen antaminen olisi kuulunut opiskelijoiden terveydenhuollolle (visiitti numero 1). Eli alun alkaen menin siis ihan oikeaan paikkaan kysymään rokotteesta, mutta he sanoivat, etteivät hoida, koska en ole opiskelija vaan teen väitöskirjaa. Lääkäri informoi aamulla, että kyseinen terveyskeskus on avoin kaikille, ei vain opiskelijoille! Oli siellä viime vuoteen asti töissä, joten tietää varmasti. Hän soitti sinne ja haukkui mun kuunnellessa vieressä. Oli hauska kuunnella papatusta. :)

Huomaan, että kielen kanssa alkaa olla paljon helpompaa. Jotain hyvääkin rokotteen etsinnästä on ollut: olen saanut selittää asioita ihmiselle jos toiselle. Lääkärin papatuksesta puhelimessa en kyllä ihan kaikkea ymmärtänyt, mutta se saattoi olla ehkä ihan hyväkin.

Mietin muuten, että vaikuttaakohan Japanin tilanne paljonkin Taiwaniin. Laitoin jo kyselyä konferenssin järjestäjille mutten vielä ole saanut vastausta. Entä jos kaikki rokotteen ja uuden passin hommaaminen olikin turhaa? Ehkä en lähde noin negatiivisesti ajattelemaan vaan käännän asiat paremmin päin. Rokotteen olisin joka tapauksessa tarvinnut, koska kolmannella rokotteella saa vuosia kestävän suojan ja hepatiitti A ja B on yleisiä aika laajalla alueella maapallolla. Ja uuden passin olisin joka tapauksessa tarvinnut. Ja voiko Pariisissa käynti olla turhaa? Ei!

4 kommenttia:

  1. Niin siitä Taiwanista vielä, Silloin kun se tsunami vyöryi sinne Japaniin,niin ainakin täällä tiedoitettiin,että Taiwaninkin rannikolle tuli 10 metriä korkea aalto.Joten kun niitä jälkijäristyksiä on yhä vain ja pieni tsunamikin on saavuttanut uudelleen sen Japanin rannikon ja on ennustettu,että saattaa tulla vielä isokin järistys uudelleen,niin kuka sen tietää varmaksi mitä vielä tapahtuu siellä maankolkalla.Mutta kaippa ne konferenssin järjestäjät ottavat asioista selvää.Onhan jo peruttu jotkut kisatkin, siellä Japanissa pidettävät, kuulin toisella korvalla yhtenä päivänä.
    Mä olen sitä mieltä,että rokotukset tarttuvia tauteja vastaan eivät ole koskaan turhia.Nykyvanhemmat monesti eivät rokotuta lapsiaan ollenkaan jostain kummallisista peloista johtuen.Jos mulla olis nyt se ikäisiä lapsia jotka olisivat saamassa niitä tavallisia rokotteita,niin yhtään en harkitsisi antaako vai ei.Siitä vaan kaikki piikit oikeaan aikaan.Sillä, jos jotain pieniä lämmönnousuja tai muita ohimeneviä oireita tulee,niin ne ovat kuitenkin harmittomampia kuin se itse sairaus jota vastaan on rokotettu.No, nyt meikä pääsi taas asiaan...joten lopetan...
    Hyvää kesän? jatkoa Leenukale!
    ÄITI

    VastaaPoista
  2. Pariisissa käynti ei koskaan ole turhaa...Siellä voi ravintolassa nauttia mm.hyviä sammakonreisiä,joita ei ainakaan oman kylän Seolla tarjoilla. Hyvää kevättä tv Mario

    VastaaPoista
  3. Haa, sammokonreisiä tottakai, kulinaarisia elämyksiä! Kunhan en mieti samalla limaista, kurnuttavaa mulkosilmää... Mutta kai ne nyljetään ennen ja tarjoillaan vain ne lihaisat paikat. :D

    VastaaPoista
  4. Pariisilaisravintolan sammakonreidet ovat peräisin sammakkoviljelmiltä. Kokoero on suhteessa kuin leukoosiin kuolleen munituskanan ja jalostetun broilerin koivilla. Voipi olla, etteivät silmät enää muljahtele ruokapöydässä.Tarkoitan sammakoita..

    VastaaPoista