Ei mikään ihme, jos ranskalaiset syövät yleensä kunnolla vain kerran päivässä. Perinteisesti päivän pääateria on päivällinen illalla, mutta koska asuntolassa ei ole mahdollisuutta kokkailla, pääateriani on lounas. Ja voi jessus, mikä lounas oli tänään! Valitsin Boeuf Bourguignonin eli perinteistä ranskalaista naudanlihapataa. Yliopiston ravintolassa ei juuri kitsastella annostelussa ja lautasellani olikin 6-7 isoa kimpaletta mureaa, hyvin haudutettua lihaa. Oi nam. :) Annoksen kokoon olisi olleet raavaat miehetkin hyvin tyytyväisiä. Urhoollisesti söin kaiken, kun oli niin hitsin hyvää, ja sainkin sitten lyllertää takaisin toimistolle sulattelemaan kumpua muutamaksi tunniksi.
Kai sitä yhdellä ruualla päivän melkein pärjääkin, jos on vielä 4 tuntia aterian jälkeen sellainen olo, että olisi juuri syönyt.
Alan jotenkin ymmärtää yhtä huonetovereistani, joka vetelee sikeitä pian lounaan jälkeen. Mies nostaa jalat pöydälle, nojaa taakse ja alkaa kuorsata. Taisi herralla olla rankka viikonloppu, kun tänään torkkui jo aamupäivällä. Ei tulisi kuuloonkaan suomalaisella työpaikalla...
Voi vieteri sun kanssas, mulle tuli nälkä! Oikein vesi herahti kielelle tuosta sun jutusta.
VastaaPoista-M-
Hehe. =) Mulla ei ole nälkä, vieläkään. Käännäkö veistä haavassa lisää? Ateria maksoi sen 3,23€ alkusalaatin ja jälkkärijogurtin kanssa. Nice!
VastaaPoistaSuomessa ei opiskelija/työpaikkaravintoloissa saa ikinä noin paljon lihaa suhteessa aterian hintaan. Kaikenlaisia lisukkeita, pastaa, perunaa ja leipää tuputetaan kyllä, mutta sitä "oikeaa" ruokaa on aika pieni pala.
Ei lainkaan paha hinta. Mulla on tiedossa ainaskin yksi ruokapaikka, missä saa mahansa takuuvarmasti täyteen, ei tosin läheskään yhtä edullisesti. Ravintola 911.com roihupellossa. Hups... saikohan täällä mainostaa, sori... ;)
VastaaPoista-M-
Eiköhän täälläkin vallitse sananvapaus. :D
VastaaPoistaKyllä taas täytyy tehdä mutka jääkaapille.Sun täytyy lopettaa nuo mässäilyn tarinoinnit!
VastaaPoistaKyllä täällä sais kenkää,jos kuorsais kesken työpäivän.
Entivanhaan yhen Tre:laisen ravintolan keittiössä ollessani töissä ei saanut edes syödä ja istua kun johtaja tai johtajatar tuli keittiöön.Jos sattui ko.hetkenä syömään juuri,niin oli äkkiä laitettava lautanen syrjään ja lähdettävä tekemään jotain.Jos et tehnyt niin,niin emäntä,siis lähin "esimies" antoi läksytystä myöhemmin.En usko,että näin kova komento on enää missään ravintolassa.Mutta 60-luvulla oli.
-MUR-MUR-