torstai 26. toukokuuta 2011

Rocamadour ja Gouffre de Padirac

Kun nyt on päästy Grenoble-postauksien sumasta eteenpäin (kiitos vaan edes joskus/jossain toimivalle netille), on aika valottaa viime lauantain reissua Rocamadouriin ja Gouffre de Padiraciin. Tässä kuvasaastetta. Komeeta on.

Näkymä Rocamadouriin. Rakennukset näyttävät kasvavan vuoreen kiinni, vai päinvastoin?



Vanhojen autojen kokoontuminen sattui olemaan samaan aikaan.


Ymmärtääkseni hautakammio:


Toinen kohde oli maanalainen luolasto nimeltään Gouffre de Padirac:




Itse luolassa ei saanut kuvata, joten se jäi vain verkkokalvoilleni muistoksi.

Lisää kuvia löytyy täältä.

PS. Juustoakin rohkenin maistamaan, Cabécou nimeltään, Rocamadour-juuston tyyppinen vuohenjuusto. Kerrankos sitä Ranskassa kokeilee. Sanotaan näin, ettei minusta juustojen ystävää ole tulossa, mutta eipä tullut ylös kun hörppäsi viiniä palanpainikkeeksi. Lähellä oli. ;) Oikeasti, kuka tuollaista syö?

3 kommenttia:

  1. Onpa tottavie komeita kuvia! Taisi olla se luola aika huima paikka käydä, mutta miksi siellä ei saanut kuvata?
    -M-

    VastaaPoista
  2. Ensinnäkin tuonne mahtuu kerrallaan tosi rajallinen määrä porukkaa, koska samaa jokea pitkin 10 hengen veneillä mennään ja tullaan. Jos kaikki jäisivät pitkäksi aikaa kuvaamaan, ei aika riittäisi millään. Toisekseen opas selitti, että joskus aikaisemmin kuvaaminen oli sallittua, mutta se aiheutti jotain ongelmaa seinämiin. Ymmärsin, että salamavalo mustaisi(?) seinämiä, niin oudolta kuin se kuulostaakin. Mutta ehkä tuo ensimmäinen maalaisjärjellä ajateltu syy on ihan pätevä. Toisaalta, tuo on kyllä sen verran haasteellinen kuvauspaikka, ja katoista ja seinistä tihkuu vettä kokoajan niskaan, joten on se kamerallekin turvallisempaa.

    VastaaPoista
  3. Rocamadour- ja Cabécou-juustot ovat osa loisteliasta ranskalaista kulinarismia. Maassa jossa kolmevuotiaat syövät kolmen ruokalajin lounaan, jossa vauvoja ei syötetä, vaan jossa vauvat ruokailevat, mättö on mahdottomuus.

    VastaaPoista